RSS   -    Meewerken?
   
 
GP BraziliŽ
 Stoffel Vandoorne zegeviert op eigen bodem!
Na een moeilijk zaterdag, heeft Stoffel Vandoorne zijn klasse getoond op het circuit van Spa-Francorchamps in de tweede wedstrijd voor het Formule Renault 3.5-kampioenschap. De Rumbekenaar nam een erg goede start, nam meteen de leiding en mocht juichen voor eigen publiek.

De conclusie na het eerste treffen op zaterdag was erg somber: een dertiende plaats aan de meet, terwijl Kevin Magnussen, zijn grote rivaal voor het kampioenschap, met de zege ging lopen. Vandoorne was dan ook allesbehalve tevreden over de gang van zaken.

Een gemotiveerde Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich zondagmorgen als derde, terwijl Magnussen naar de pole positie reed. Onze landgenoot was niet geheel tevreden, maar verklaarde dat hij er alles zou aan doen om bij de start van de wedstrijd naar voren door te stoten.

En zo geschiedde. Vandoorne nam op de rechte lijn richting Les Combes de leiding over en gaf die gedurende de wedstrijd niet meer af. Het werd wel nog even warm toen Kevin Magnussen een aanval plaatste net na de verplichte pitstop van Vandoorne, maar onze hoop voor de Formule 1 hield zijn tegenstander met verve af en reed verder probleemloos naar zijn tweede zege van het seizoen.

Vandoorne verkleint zo de kloof met de leider in het kampioenschap tot 29 punten. Er is met andere woorden nog niets verloren, want het seizoen is nog lang!
[02 juni 2013 - 18:16] Gregory Deguelde
VORIG: Pechdag voor Belgen in Spa      VOLGEND: 60.000 toeschouwers bezochten de World Series by Renault
 Zoeken: In:
Toro Rosso bevestigt Gasly en Hartley voor 2018  
Toro Rosso heeft aangekondigd dat Brendon Hartley en Pierre Gasly hun twee vaste racerijders zijn in 2018. Het...
Lees meer
Vettel laat Ferrari juichen, Hamilton net naast het podium!  
Sebastian Vettel heeft Ferrari een eerste succes bezorgd sinds de Grote Prijs van Hongarije eind juli. Het podium...
Lees meer
Bottas snelt naar poleposition, Hamilton crasht zwaar  
Valtteri Bottas heeft de poleposition voor de GP van BraziliŽ bemachtigd. In een spannend slot wist hij de...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact