RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Stoffel Vandoorne zegeviert op eigen bodem!
Na een moeilijk zaterdag, heeft Stoffel Vandoorne zijn klasse getoond op het circuit van Spa-Francorchamps in de tweede wedstrijd voor het Formule Renault 3.5-kampioenschap. De Rumbekenaar nam een erg goede start, nam meteen de leiding en mocht juichen voor eigen publiek.

De conclusie na het eerste treffen op zaterdag was erg somber: een dertiende plaats aan de meet, terwijl Kevin Magnussen, zijn grote rivaal voor het kampioenschap, met de zege ging lopen. Vandoorne was dan ook allesbehalve tevreden over de gang van zaken.

Een gemotiveerde Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich zondagmorgen als derde, terwijl Magnussen naar de pole positie reed. Onze landgenoot was niet geheel tevreden, maar verklaarde dat hij er alles zou aan doen om bij de start van de wedstrijd naar voren door te stoten.

En zo geschiedde. Vandoorne nam op de rechte lijn richting Les Combes de leiding over en gaf die gedurende de wedstrijd niet meer af. Het werd wel nog even warm toen Kevin Magnussen een aanval plaatste net na de verplichte pitstop van Vandoorne, maar onze hoop voor de Formule 1 hield zijn tegenstander met verve af en reed verder probleemloos naar zijn tweede zege van het seizoen.

Vandoorne verkleint zo de kloof met de leider in het kampioenschap tot 29 punten. Er is met andere woorden nog niets verloren, want het seizoen is nog lang!
[02 juni 2013 - 18:16] Gregory Deguelde
VORIG: Pechdag voor Belgen in Spa      VOLGEND: 60.000 toeschouwers bezochten de World Series by Renault
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact