RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Button: "Schade kostte me de overwinning"
Jenson Button denkt dat hij een grote kans op de overwinning had, mocht hij in de eerste bocht van de eerste ronde niet aangereden geweest zijn. De McLaren-rijder hield echter het hoofd koel, en wist de laatste podiumplek van Fernando Alonso te ontnemen.

"Ik denk dat als ik gewoon dertiende bleef bij de start van de Grand Prix, ik Red Bull beter had kunnen uitdagen. Er was veel chaos in de eerste bocht. Di Resta raakte mijn achtervleugel, waardoor een deel van mijn endplate weg was en toen ik door Eau Rouge reed, kreeg ik prompt iemand zijn achtervleugel tegen mijn voorvleugel, zodat mijn spiegel stuk was."

"Het was eigenlijk behoorlijk beangstigend. De jongens vertelden me dat ik nog vijf rondjes alles moest geven, zodat ze de tijd hadden zich voor te bereiden voor mijn pitstop,"
zei Button.

"Het was wel een leuke race. Je denkt altijd wel in de 'als'-vorm, maar ik had een goede race en kon toch nog op het podium terechtkomen."

Button gelooft dat McLaren in Spa nog competitiever was dan toen hij en Hamilton de Hongaarse en Duitse Grand Prix wonnen.

"Het hele weekend was de wagen geweldig. De balans was fenomenaal, en het voelde dan ook als een stap vooruit. Hopelijk kunnen we binnen twee weken wel de race winnen!"
[28 augustus 2011 - 17:46] Tom Michiels
VORIG: Hamilton beschouwt crash als een race-incident      VOLGEND: Jérôme D´Ambrosio strikt nieuwe sponsor
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact