RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Hamilton beschouwt crash als een race-incident
Lewis Hamilton crashte in de twaalfde ronde van de Grand Prix van BelgiŽ vrij hard na een contact met Kamui Kobayashi in de remzone voor Les Combes. Hierbij moest Hamilton de strijd staken, terwijl Kobayashi een nieuwe neus moest halen in de pits.

Hamilton had net op het rechte stuk van Kemmel Kobayashi ingehaald in het duel voor de vierde plaats. Kobayashi plaatste zich echter in de slipstream van Hamilton en kwam op het einde van het rechte stuk opnieuw naast de Brit. Hamilton had dit kennelijk niet gezien en kwam iets naar links om de daaropvolgende bocht aan te snijden. Bijgevolg raakten de twee wagens elkaar, waardoor Hamilton had in de vangmuur werd geslingerd. Vervolgens knalde hij door een reklamebord, om uiteindelijk in een bandenmuur tot stilstand te komen.

Het duurde enkele seconden vooraleer Hamilton reactie gaf, maar uiteindelijk bleek de Brit niets te mankeren. Bij de BBC zei Hamilton dit accident als een race-incident te zien.

"Ik weet eigenlijk niet precies wat er gebeurd is. Ik weet wel nog dat ik de muur in vloog, en ik heb die muur vrij hard geraakt... Voor zover ik weet zat ik voor de rijder die ik net ingehaald had, maar plots raakte hij me en toen was mijn race over. Dit is motor racing. Er zijn dit jaar al veel races geweest waar we de finish niet gehaald hebben, en dit is er dus ook eentje."
[28 augustus 2011 - 16:13] Jeroen Winters
VORIG: Vettel wint Belgische thriller      VOLGEND: Button: "Schade kostte me de overwinning"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact