RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kenny Geldhof wint Red Bull Kart Fight en ontmoet Vettel
Red Bull heeft voor het eerst in België een Kart Fight georganiseerd. De voorbije maanden konden alle jongeren tussen 14 en 19 jaar deelnemen aan het evenement op verschillende locaties in België. In elk kartcenter mochten de eerste drie rijders, samen met twee karters die een wild card kregen, door naar de finale die op 25 augustus in Eupener Karting doorging.

Kenny Geldhof won op 9 juli de wedstrijd in Kortrijk, en mocht zodoende afgelopen donderdag deelnemen aan de Red Bull Kart Fight-finale het kartcircuit in Eupen. De 18-jarige jongeman uit Ieper toonde zich in Eupen de beste Belgische karter en werd vervolgens, samen met Régis Gosselin en Felipe Vieira die tweede en derde werden, overgevlogen naar het circuit van Spa-Francorchamps om er de regerende wereldkampioen F1 te ontmoeten, Sebastian Vettel."De ontmoeting met Vettel was ongelooflijk," vertelde Geldhof enthousiast. "Ik ben maar een gewone jongen en had nooit verwacht van hem ooit te ontmoeten."

Geldhof is geen onbekende in de indoorkarting. Zowel vorig jaar als dit jaar wist hij het Indoor Kart World Championship te winnen. Het is duidelijk dat de West-Vlaming over talent beschikt om aan een stuurtje te draaien, maar een overstap naar de autosport zit er voorlopig niet in. Het is immers moeilijk om met indoorkarting aan voldoende sponsors te raken die voor de nodige financiële middelen kunnen zorgen om zo de overstap te bekostigen.

"Volgens Vettel moet je altijd blijven presteren, jezelf telkens opnieuw bewijzen en zo beetje bij beetje in de autosport proberen te raken," vervolgde onze landgenoot. "Er was veel pers aanwezig en ik hoop dat ik een paar mensen heb kunnen overtuigen. Misschien kan ik zo in de toekomst met de juiste personen in contact komen die mij kunnen binnenloodsen in de autosport, want dat is echt mijn droom."De kartkampioen hoopt dat het winnen van de Red Bull Kart Fight hem naar de volgende stap van zijn droom zal brengen. De winst leverde Geldhof immers niet alleen een 'meet & greet' met Sebastian Vettel op, hij mag later dit jaar een bezoekje brengen aan het Red Bull Technology Center in Milton Keynes, het hoofdkwartier van Red Bull Racing. Daar zal Geldhof ook mogen plaatsnemen in de F1-simulator, wat voor hem een cadeau van onschatbare waarde is.

"Ik ga mijn uiterste best doen in de simulator, want misschien is dat wel mijn kans om ooit met éénzitters te kunnen rijden. Tijdens het gesprek met Vettel heeft hij mij tips gegeven over hoe ik best te werk ga in de simulator later dit jaar. Ik zal het op zijn aanraden rustig aanpakken, en stap voor stap mijn snelheid opbouwen," besloot een dolgelukkige Kenny Geldhof.
[27 augustus 2011 - 12:49] Rutger Vanhee
VORIG: Webber nipt sneller dan Hamilton in nat Spa      VOLGEND: Alguersuari: "Alles is veilig in Japan"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact