RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Boullier niet te spreken over Formule 1-inkomsten
Renault-teambaas Eric Boullier is behoorlijk gefrustreerd over de lage inkomsten die hij verkrijgt van de commerciŽle rechtenhouders van de Formule 1.

"Formule 1 is de enige sport waar de eigenaar van de commerciŽle rechten 50% krijgt, waardoor de andere deelnemers meer geld moeten vinden bij andere bronnen," zei hij misnoegd in een interview met Auto Hebdo.

In een ander interview met het Duitse Auo Motor und Sport, voorspelt voormalig FIA-president Max Mosley een gecompliceerde discussie tussen de teams en Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

Over de onderhandelingen rond het nieuwe Concordeverdrag, zei hij: "De vraag is of de teams samen nog aan ťťn touw zullen trekken wanneer Bernie enkele teams bepaalde voordelen zal geven. Het zal leuk zijn om dit schouwspel vanop de zijlijn te volgen."

"Mocht ik Bernie zijn, dan zou ik de inkomsten gelijk verdeeld hebben over alle teams, buiten de top vier. Deze topteams kunnen dan dreigen dat ze zelf een kampioenschap zullen opstarten, maar dat zou nooit werken."
[27 augustus 2011 - 09:59] Tom Michiels
VORIG: "Ferrari worstelt met nieuwe flexibele voorvleugel"      VOLGEND: Boris Becker wuift kritiek op Schumacher weg
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact