RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Heidfeld dagvaardt Renault voor de rechter
Het is officieel: Nick Heidfeld heeft een dagvaarding laten opsturen naar het team van Eric Boullier. Binnen enkele weken, op 19 september om precies te zijn, zal een rechter zich over de kwestie uitspreken.

Heidfeld heeft altijd benadrukt dat hij nog een contract heeft bij Renault, en eist daarom dat hij na de Belgische Grand Prix terug in de R31 zit. Die kans lijkt echter klein, want gisteren werd testpiloot Bruno Senna ook aangeduid als tweede rijder in ItaliŽ.

"De hoorzitting zal binnen drie weken plaatsvinden, en hierna zal er een beslissing vallen," zei Heidfeld tegen Reuters. "Ik heb nog altijd een wettelijk contract, en wil dan ook racen."

De Duitser is dit weekend in Spa om de regels van zijn contract na te leven, maar hij vertelde dat hij volgens het contract een racepiloot van het team moet zijn.

"Ik heb een contract met hen, en daarin wordt gezegd dat ik de racepiloot van Renault ben. Omdat ik geen tegenargumenten wil hebben op de rechtbank, ben ik nu hier in Spa aanwezig."

Aangezien de Grand Prix van ItaliŽ plaatsvindt vůůr de hoorzitting, hoopt Heidfeld vanaf de Grand Prix van Singapore weer in de wagen te kruipen.
[26 augustus 2011 - 09:43] Tom Michiels
VORIG: Alonso: "Michael had gelijk om terug te keren"      VOLGEND: Hamilton vreest dominantie Red Bull in 2012
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact