RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Alonso: "Michael had gelijk om terug te keren"
Fenrando Alonso heeft zijn vroegere rivaal Michael Schumacher verdedigd door te stellen dat hij de juiste keuze nam door een Formule 1-comeback te maken. De Spanjaard vindt de kritiek van de criticasters onterecht.

"Er is wat commentaar ontstaan over zijn terugkeer en de resultaten die hij voorlopig behaalde, maar daar ben ik niet mee akkoord," begon Alonso. "3 jaar geleden keek Michael nog naar de races op televisie, en ook al finisht hij nu als zevende of negende, toch denk ik dat hij enorm tevreden is terug in zo'n Formule 1-bolide te zitten. Dit is wat hij werkelijk wilde doen."

"20 jaar is een zeer lange tijd. Ik zou dan al tot 2021 in de Formule 1 moeten zitten, en eerlijk gezegd denk ik niet dat dit het geval zal zijn. Ik wil hem daarom feliciteren en benadrukken dat ik het heel leuk vindt om met hem op de baan te kunnen strijden."


Alonso voegde er aan toe dat waarschijnlijk zijn record van 7 wereldtitels en 91 overwinningen nooit zullen herhaald worden, en begrijpt daarom de beslissing van Mercedes om hem terug aan te trekken.

"Ik heb veel respect voor hem. Hij is één van de grootste personen in de geschiedenis van deze sport; de statistieken spreken voor zich, het is onmogelijk om zoiets nog te herhalen."

"Ik zal altijd terugdenken aan de vele gevechten die ik met hem had, het was een voorrecht om tegen hem te rijden. Ik kan goed begrijpen dat hij de adrenaline wat miste, net zoals het hele gebeuren in de Formule 1. Zijn wagen is dan nu wel niet sterk genoeg om races te winnen, toch denk ik dat Michael zich heel goed amuseert."
[26 augustus 2011 - 09:35] Tom Michiels
VORIG: Webber: "Dominantie Vettel is voorbij"      VOLGEND: Heidfeld dagvaardt Renault voor de rechter
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact