RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Positie Buemi wordt eind dit jaar geėvalueerd
Of Sebastien Buemi kans maakt om in de toekomst een Red Bull-rijder te worden, weten we pas eind 2011. Dan zal Toro Rosso-teambaas Franz Tost de prestaties van de Zwitser onder de loep nemen.

"Ik vind dat rijders maximum drie jaar moeten krijgen om hun volledige potentieel te tonen. Op basis hiervan weten we of hij een goede teamgenoot kan worden van Sebastian Vettel. Als de resultaten tegenvallen, zullen we de gepaste acties ondernemen," zei Tost tegen Formula1.com.

Buemi kende in 2009 zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso, en was de teamgenoot van Sebastien Bourdais en Jaime Alguersuari. Voor dit jaar heeft het kleine Italiaanse team Daniel Ricciardo aangetrokken als testrijder, maar het is een publiek geheim dat hij volgend seizoen Buemi of Alguersuari zal vervangen.

"Ik verwacht dat hij binnen drie ą vier races evenwaardig of zelfs sneller dan Vitantonio (Liuzzi) kan zijn," sprak Tost zijn vertrouwen uit.

Hij gaf toe dat Buemi en Alguersuari op dit moment nog in hun leerperiode zitten.

"Ze zijn allebei aan het verbeteren...laat ons dan maar eerst de tweede seizoenshelft afwachten. Op het einde van dit jaar zal ik met Red Bull samenzitten om de line-up voor 2012 te bepalen."

Tost zei nog uit te kijken naar de samenwerking met de jonge Red Bull-piloten Ricciardo en Fransman Jean-Eric Vergne.

"Red Bull kocht dit team om jonge rijders een kans te geven zichzelf te ontplooien. Mochten de resultaten fantastisch zijn, zit een overstap naar Red Bull er zeker in."
[17 augustus 2011 - 17:36] Tom Michiels
VORIG: Permane: "Vitaly is veel sneller geworden"      VOLGEND: Duitsers unaniem eens: Vettel wordt wereldkampioen
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact