RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Toro Rosso gaat voor zesde plek in kampioenschap
Naar de mening van Sebastien Buemi kan Toro Rosso zowel Sauber en Force India uitdagen voor de zesde plek in het constructeurskampioenschap. De Zwitser vindt dat het team zowieso haar doel zal halen om dit jaar het achtste snelste team te zijn, maar een beter resultaat ligt volgens hem zeker binnen de mogelijkheden.

"Het doel bij de start van dit kampioenschap was om het achtste beste team te zijn. We waren een lange tijd de zevende snelste, maar nu hebben we een positie aan Force India verloren," begon hij tegen Autosport.

"Het is zeer belangrijk dat we de wagen blijven ontwikkelen. Dat zal een sleutelrol spelen voor de rest van dit seizoen. Als we enkele upgrades kunnen meebrengen die effectief tijd opleveren, dan geloof ik in onszelf. In het andere geval zullen we het zeer lastig krijgen."

Toro Rosso zou enkele upgrades gepland hebben voor de Belgische Grand Prix. Buemi hoopt van harte dat die goed genoeg zullen zijn om nog eens in de top tien te eindigen.

"Er worden enkele upgrades ontwikkelt die ons zullen helpen. Of het voldoende is om de gat met de concurrentie te dichten weet ik echter niet. Als we ons werk goed doen, denk ik dat we een sterke tweede seizoenshelft gaan zien."

Het kleine Toro Rosso heeft sinds zijn statuut van zelfstandig constructeur in 2010 de nodige stappen voorwaarts weten te zetten. Alhoewel het Italiaanse team al in 2006 bestond, mocht het sinds vorig jaar geen hulp meer inroepen van zusterteam Red Bull. Buemi gelooft dat het team zich goed uit de slag heeft weten te trekken, toen ter ore kwam dat Toro Rosso haar eigen boontjes moest leren doppen.

"We hebben in het begin zwarte sneeuw gezien, maar nu heeft het team intern een goede structuur en ook de ontwikkeling van de wagen staat niet stil. Het duurt een hele tijd vooraleer je een team operationeel krijgt, want het is niet gemakkelijk om snel een windtunnel en CFD in je beschikking te hebben. Het zal vanaf nu denk ik wel allemaal vlotter verlopen."

"Ik weet niet hoelang het zal duren, maar we moeten zowieso sterk blijven zodat we even goed kunnen worden als Williams, Sauber en Force India. De geschiedenis van ons team gaat pas terug naar vorig jaar, en het duurt behoorlijk lang vooraleer je zoveel kennis hebt als deze andere teams. Ik denk wel dat we bij machte zijn om er iets moois van te maken."
[13 augustus 2011 - 10:01] Tom Michiels
VORIG: Horner: "Sebastian kan met de druk om"      VOLGEND: Indische landbouwers willen F1-circuit saboteren
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact