RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Horner: "Sebastian kan met de druk om"
Christian Horner maakt zich weinig zorgen in de stressbestendigheid van huidig wereldkampieon Sebastian Vettel. De Duitser, die ondanks zijn zes overwinningen volgens de concurrentie fouten maakt onder druk, zou volgens Horner meer stalen zenuwen hebben dan iedereen vermoedt.

"Ik denk dat Seb zeer impressionant is als hij onder druk staat. Hij heeft me nog geen enkele keer negatief doen verbazen wanneer er druk bij te kijken komt," zei hij tegen Autosport.

"Kijk maar eens naar Monaco, toen hij Jenson Button en Fernando Alonso achter zich moest houden met banden die zo goed als griploos waren. Ook in Barcelona wist hij het duel met Lewis Hamilton in zijn voordeel te beslechten. Hij is een rijder die altijd het gewenste resultaat naar het team brengt."

Vettel wist dit jaar enkel in Duitsland niet op het podium te staan. Hij verloor ook nog laat posities in Canada en China, maar de teambaas meent dat dit niets met druk te maken had.

"Hij was in Duitsland nog altijd als vierde over de streep gereden, terwijl zijn rivalen het veel slechter deden dan dat. Hij heeft al zes zeges, twee tweede plaatsen en een vierde plek op zijn naam. Dat is zeker geen slecht scorebord."

Ondanks zijn riante voorsprong in de kans en de mogelijkheid om het rustiger aan te doen, verkondigde de wereldkampioen meermaals dat hij nog altijd een agressieve aanpak zal hanteren. Horner denkt dat dit de juiste methode is om dit seizoen voor de tweede maal de wereldtitel op te eisen.

"Dat doet hij nu eenmaal in elk raceweekend. Hij moet aanvallen, want hij is hongerig naar het winnen van races. Maar hij is ook gevoelig genoeg om te weten dat hij niet altijd wint, maar dat hij dan de nodige punten moet scoren."
[13 augustus 2011 - 09:36] Tom Michiels
VORIG: Terug kwalificatiebanden in de Formule 1?      VOLGEND: Toro Rosso gaat voor zesde plek in kampioenschap
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact