RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Terug kwalificatiebanden in de Formule 1?
Het magazine Autosport is deze week te weten gekomen dat bandenleverancier Pirelli aan de teams gevraagd heeft om opnieuw kwalificatiebanden in de Formule 1 te herintroduceren.

Tot 1991 was het de gewoonte dat teams tijdens kwalificaties over snel slijtend rubber konden beschikken om hun snelste ronden op de tabellen te brengen. Op dat moment woedde er een grote bandenoorlog tussen Pirelli en Goodyear, maar door het vertrek van Pirelli besloot de FIA deze bandensoort aan banden te leggen.

Nu, 20 jaar later, zou Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery aan de teams gevraagd hebben of deze banden een terugkeer in de sport zouden kunnen maken. Op dit moment zou hij nog altijd wachten op een eensluitend antwoord van hen.

"We hebben het idee genomen om kwalificatiebanden in 2012 te gebruiken, maar ik wil eerst de feedback van de teams afwachten. Als ze het niet willen, dan komen ze er niet."

"Het zou kunnen dat we voor volgend jaar misschien een stap te ver gaan, maar je weet nooit wat de beslissingen van de teams zullen zijn."
[13 augustus 2011 - 09:20] Tom Michiels
VORIG: Villeneuve: "Raikkonen verdiende de wereldtitel niet"      VOLGEND: Horner: "Sebastian kan met de druk om"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact