RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Villeneuve: "Raikkonen verdiende de wereldtitel niet"
Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve vindt dat Kimi Raikkonen in 2007 met veel hulp van buitenaf en een grote portie geluk de wereldtitel veroverd heeft. De Fin wist in Sao Paulo voor het McLaren-duo Lewis Hamilton en Fernando Alonso de titel te winnen, ondanks een achterstand van 17 punten op twee races van het einde.

Villeneuve, die in 2005 nog de teamgenoot van Felipe Massa bij Sauber was, vindt dat de Braziliaan destijds de titel veel meer verdiende.

"Kimi heeft de titel gewonnen, maar dat was puur uit geluk. Eigenlijk was hij die titel toen niet waardig," zei hij op de Braziliaanse website Totalrace. "Felipe was de man. Hij was altijd sneller dan hem, en had er geen moeite hem te verslaan."

De Canadees vindt het zelf heel vreemd dat er de laatste tijd zoveel kritiek komt op Massa. Al erkent Villeneuve dat Massa vaak zijn meerdere moet erkennen in Alonso, toch vindt hij dat zijn voormalige teamgenoot competitief voor de dag komt.

"Zijn probleem was de komst van Alonso, en dat hij snel veel macht kreeg binnen Ferrari. Wanneer dat gebeurt, creŽer je de energie dat mensen meer gericht zijn naar die rijder. Als je dan een winnende wagen hebt, wint die rijder altijd. Het is een moeilijke situatie voor de andere rijder, want hij heeft nu een dubbele taak. Zijn teamgenoot proberen te verslaan en sterke races rijden."

"Dat is nu eenmaal wat Felipe moet doen, maar hij heeft zeker en vast de snelheid in zich. Hij is iemand die zonder moeite sterk kan rijden, en hij weet hoe de wagen kan verbeterd worden. Daar twijfel ik zelfs niet aan!"
[13 augustus 2011 - 09:09] Tom Michiels
VORIG: Spanning bij Force India      VOLGEND: Terug kwalificatiebanden in de Formule 1?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact