RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Francorchamps verwelkomt World Series by Renault
Afgelopen weekend stond Spa-Francorchamps in het teken van brullende motoren, spanning, sensatie en ontzettend veel plezier. De World Series by Renault trok opnieuw enorm veel bezoekers en racefanaten die gezellig een dagje uit wilden op één van de mooiste circuits ter wereld.

Zondag werd gereden onder zeer wisselende weersomstandigheden, wat voor veel spektakel zorgde. Het circuit verwelkomde dit weekend verschillende mooie klasses, waaronder de F4 Eurocup 1.6, Eurocup Megane Trohpy, Eurocup Formula Renault 2.0 en de Formula Renault 3.5 series. Tevens konden de bezoekers genieten van een oorverdovende Formule 1 demo door de Belgische Ardennen.De jonge Belg Stoffel Vandoorne won de race bij de F4 Eurocup 1.6 en pakt daarmee de leiding in het kampioenschap. Jake Rosenzweig verraste door de pole te nemen in de Formula Renault 3.5 serie. Kort hierna viel de rode vlag door hevige regen. De regen zorgde ervoor dat meerdere coureurs van de baan gingen en in de problemen kwamen.

Aan het begin van de middag begon de zon te schijnen, de mensen maakten hier flink gebruik van door massaal door de pitstraat te lopen, opzoek naar die gewilde handtekeningen van alle coureurs, die de benodigde posters uitdeelden met handtekening erop. Tevens konden zij een glimp opvangen van de werkzaamheden in de pitboxen, waar de nodige schade moest worden gerepareerd. Rond de klok van 13.00 uur werd de bolide van het Renault F1 team gestart, om een verspetterende demo neer te zetten. D'Ambrosio draaide vele donuts, waar het publiek zichtbaar van genoot.

Richting de start van de Formula Renault 3.5 barste de hel wederom los, en veranderde het zonnige Spa in een regenachtig tafereel. De start werd vertraagd door de heve regen. Esteban Guerrieri zegevierde in deze race, gevolgd door Daniel Zampieri en Stefano Coletti.Bij de Eurocup Megane Trophy pakte Dimitri Enjalbert de overwinning, gevolgd door de Nederlander Nicky Catsburg. Stefano Comini pakte de 3e en laatste podiumplek.

Na alle races begonnen de teams al snel met opruimen en inpakken. Bezoekers strompelde langzaam richting de parkeerplaatsen om de terugweg naar huis voort te zetten. Wederom begon het zonnetje door te komen, die zorgde voor een mooie afsluiting van dit geweldige evenement in de Belgische Ardennen. Het zonnetje zorgde voor vele blije gezichten, de teams konden nu alvast wennen aan de zon waarmee ze over 2 weken te maken krijgen in het zonnige Monaco, waar de derde race zal plaatsvinden.

Verschillende foto’s van deze dag zijn terug te vinden op de website.
Wilco Verhaegh

 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact