RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Interview: Glock na zijn zware crash
Timo Glock beleefde een zware crash tijdens de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Hockenheim. Na een nacht in het hospitaal en een dag rust bij hem thuis vertelt Glock over de omstandigheden en de nasleep van het incident.

Hoe voel je je?

"Ik voel me goed. Zondagnacht bracht ik door in het hospitaal maar enkel omdat de dokters de nodige controles konden uitvoeren. Ze voerden X-rays uit en een MRI scan en vonden geen problemen, dus maandagmorgen ging ik naar huis om wat te rusten en wat meer controles bij mijn dokter. Het was echt een harde crash en mijn rug deed onmiddelijk pijn nadat ik uit de wagen stapte maar nu is het in orde. Eigenlijk zag het er op TV slechter uit dan het werkelijk was."

Kan je ons wat meer vertellen over het incident?

"Ik reed goed en het zag ernaar uit dat ik in de punten ging belanden maar toen ging ik wat wijd in de laatste bocht in de 35ste ronde. Het was geen groot probleem omdat de meeste wagens dat deden op dat moment in de race, maar ik voelde gewoon dat het achterste van de wagen niet meer meewilde. Ik probeerde het op te vangen maar ik kon het niet. Ik had geen controle op dat moment en ik was gewoon een passagier in de wagen. Toen ik het later op TV zag kon ik zien dat er iets stukging aan de rechterophanging achteraan."

Ben je bezorgd over wat er met je gebeurde?

"Helemaal niet omdat ik het team volledig vertrouw. We werken allemaal samen om de prestatie en de betrouwbaarheid van de wagen te verbeteren."

Wat zijn je plannen nu?

"Ik rust nu thuis wat uit en ik kijk ernaar uit om terug te rijden. Fysiek voel ik me volledig in orde dus donderdag terug in de wagen kruipen zal geen probleem vormen. We zullen ons voorbereiden op de Grand Prix van Hongarije dus het is een belangrijke test. Ik ben blij dat ik daaraan kan bijdragen. Natuurlijk zal ik racen in Hongarije en ik verwacht daar hetzelfde prestatieniveau en hopelijk ook een puntenfinish."
Jorg Soens

 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact