RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Interview met Adrian Sutil
Wij vroegen Adrian Sutil tijdens dit exclusief interview hoe hij die piano ingewisseld heeft voor een kart, wat zijn doel voor 2007 is, en wat zijn mening is over enkele actuele feiten.

Adrian, je stond op het punt om een succesvolle pianist te worden. Hoe heb je de racewereld plots ontdekt?
Mijn broer Daniel heeft me eens uitgenodigd in een Indoor Karting toen ik dertien jaar was. Vanaf die dag wilde ik een echte racerijder worden. Het is dus dankzij hem dat ik nu in de racerij vertoef.

Dit seizoen is voor jou het allereerste in de F1. Wat verwacht je van het komende jaar en wat is je doelstelling?
Ik wil alles professioneel aanpakken en een goede indruk achterlaten. Ik zal ongetwijfeld erg veel leren en wil zoveel mogelijk races finishen.

Een piloot wordt altijd vergeleken met zijn teamgenoot. Denk je dat jij in staat zal zijn om Christijan (Albers) te verslaan?
We zullen zien, maar ik zal inderdaad met hem vergeleken worden. Ik weet dat Christijan veel ervaring heeft en hij is zeker en vast een snelle rijder.

Je hebt met de MF1-wagen van 2006 gereden en dit seizoen met de nieuwe SpykerF1-bolide. Wat zijn de grootste verschillen tussen beide wagens?
Het grootste verschil is uiteraard de Ferrari-motor, deze lijkt veel sterker te zijn. Ook de bestuurbaarheid is veel verbeterd, de wagen voelt nu een heel stuk beter aan. We kunnen nu ook zeggen dat we punten willen scoren dit jaar. We moeten nog zien of en wanneer dat mogelijk zal zijn, maar vorig jaar was daar alvast geen sprake van.

Als je kijkt naar de resultaten tijdens de wintertests, met welk team denk je dan het meeste te kunnen strijden?
Het ziet ernaar uit dat we zullen vechten met Scuderia Toro Rosso en misschien met Super Aguri en Red Bull, maar we moeten de eerste races nog afwachten.

Wat is jouw mening over het klantenchassis van Super Aguri en STR?
Ik volg de redenering van de regels: Elk team moet hun eigen chassis bouwen, anders heeft het geen zin om een constructeurskampioenschap te hebben.

Heb je enig idee wie dit jaar wereldkampioen zal worden?
Ferrari is heel sterk, maar ook McLaren lijkt goed op weg. Ik denk dat het één van de rijders van die teams zal worden. Kimi (Raikkonen) is heel erg sterk, maar Felipe (Massa) zal hem het leven zuur maken.

Wat is je favoriete circuit?
Van de F1-circuits ken ik er maar zes, en eigenlijk zijn dat allemaal leuke banen. Maar als ik twee favoriete banen moet kiezen… Wel, ik rijd heel graag in Monaco en Magny Cours.

Als je de mogelijkheid zou hebben om te kiezen voor welk F1-team je wil rijden, welk team zou je dan kiezen?
Ik denk dat elke F1-rijder ervan droomt om voor Ferrari te rijden. McLaren is ook één van mijn favorieten, en uiteindelijk zou ik gewoonweg kiezen voor het team waarmee ik wereldkampioen kan worden.

Hoe ziet een normale dag uit je leven eruit?
Als er geen race is, sta ik om 8u30 op. Daarna doe ik enkele oefeningen gedurende ongeveer één uur en dan pas ontbijt ik. Normaal gezien heb ik dan enkele pr-activiteiten, alvorens ik mijn middagmaal benuttig. In de namiddag fitness ik nog twee uren en meestal blijf ik ’s avonds niet zo heel erg lang wakker.

Wat denk je van de hele heisa rond Giedo van der Garde? Hij had een contract getekend met Super Aguri, en plots bleek Spyker ook een contract te hebben met hem…
Ik geef niets om contracten van andere rijders. Ik vind Guido een leuke en snelle jonge rijder, die ik goed ken van mijn tijd uit de F3. Meer heb ik daarover niet te zeggen.

Mike Gascoyne heeft in het verleden mirakels verricht bij andere teams. Denk je dat Spyker ooit, met zijn hulp, wereldkampioen kan worden?
Elk team kan op een dag wereldkampioen worden. Alleen slagen slechts enkelen daar in. Ik ben ervan overtuigd dat Mike het team zal helpen en dat we punten zullen scoren op het einde van het seizoen.

Michael Schumacher ging op pensioen eind 2006. Kan jij, als Duitser, ons zeggen wat de impact daarvan zal zijn in je thuisland?
De Duitsers zullen zeker en vast nog geïnteresseerd zijn in de Formule 1. De F1 is veel ruimer dan één bepaalde rijder. Meer zelfs, 2007 zal een heel spannend jaar worden…

Wij willen Adrian Sutil hierbij nogmaals bedanken voor dit interview.
Rutger Vanhee

 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact