RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 De weg naar de top van Bertrand Baguette
Over exact twee weken vindt de eerste test van onze landgenoot Bertrand Baguette plaats op het circuit van Jerez met het Renault F1-team. Dit is een ideaal moment om zich in de kijker te rijden om zo een goede uitgangspositie te hebben met het oog op 2010. Reden genoeg om hier even wat aandacht aan te geven.

Baguette heeft die test verdiend omdat hij zich dit jaar kroonde tot Formula Renault 3.5 Series-kampioen, beter bekend als de World Series by Renault. De nieuwe Formula Renault 3.5 is bedoeld ter voorbereiding van piloten voor het hoogste niveau van de sport. Er zijn verschillende overeenkomsten met de Formule 1: koolstofremmen, een semi-automatische versnellingsbak, verstelbare set-up en aerodynamische parameters en pitstops.

Baguette heeft nu de kans om zijn Formule 1-carrière te starten op dezelfde manier als Robert Kubica hem voordeed in 2005 toen hij de Renault World Series by Renault won.
Baguette, geboren op 23 februari 1986, startte in 2000 op 14-jarige leeftijd zijn carrière als karter en is woonachtend in het Waalse dorp Verviers, op een twintigtal minuten rijden van het circuit van Spa-Francorchamps.In 2004 reed hij het Belgische Formula Renault 1.6 kampioenschap waar hij al meteen drie overwinningen boekte en derde werd in de eindstand. In 2005 en 2006 reed hij het Formule Renault 2.0 kampioenschap voor het Spaanse Epsilon Euskadi team.

In 2007 stapte hij over naar de World Series by Renault en ging hij racen voor het Belgische KTR team. Zijn beste finish dat jaar was een tweede plaats op het fameuze circuit van Catalunya en hij eindigde op de zeventiende plaats in het kampioenschap.

In 2008 blijft hij in dezelfde raceklasse en stapte hij over naar het Italiaanse Draco Racing. Hij won op Spa-Francorchamps, stond op poleposition in Monza en werd zevende in de eindstand. Datzelfde jaar reed hij ook vier races in het Superleague Formula (het nieuwe kampioenschap voor voetbalteams) voor het raceteam van Al Ain FC.

In 2009 reed hij voor het derde jaar in de World Series by Renault en had hij grote ambities. Hij won de twee races op het Bugatti circuit en een race op de Nürburgring. Tijdens het laatste raceweekend won hij de twee manches op het circuit van het Spaanse Alcaniz. Hij werd kampioen met maar liefst 155 punten. De tweede in de stand werd Jaime Alguersuari . Laatst genoemde mocht midden dit seizoen bij Torro Rosso Sebastien Bourdais vervangen om zo de jongste F1-coureur te worden die aan de start van een GP verschijnt.

Dit jaar kreeg hij overigens de trofee van Sportman van het jaar 2009 van de Franse gemeenschap.

Over zijn test zei hij onlangs: “Dit zal een geweldige ervaring zijn voor mij. Dit is niet alleen een droom van toen ik klein was maar ook die van elke rijder. Het is dankzij Renault dat ik in de éénzitterij terecht kwam. Ik won een programma dat Renault toen in België had opgezet om jong talent te ontdekken.”“Ik zal alles moeten leren. Niet alleen de wagen maar ook het milieu, alle parameters, een nieuwe aanpak,… gelukkig ken ik het circuit al. Het zal niet mijn doel zijn om daar een ontzettend snelle ronde neer te zetten. Ik wil hard werken en tonen dat ik professioneel ben als rijder.”

Baguette is momenteel zich aan het voorbereiden op de test aan de hand van een speciaal trainingscursus. Hij zal ook nog de Renault F1-fabriek in Enstone bezoeken voor een debriefing over het test programma.

“Het zal erop neer komen om alles professioneel te benaderen. Het zal mijn taak zijn om de auto zo goed mogelijk te analyseren, nog meer dan de chronotijden die ik zal rijden. Ook de communicatie met de leden van het team zal een belangrijk onderdeel zijn. Het is geweldig om deze mogelijkheid te krijgen bij het prestigieuze Renault F1 Team.” Besloot Baguette.

Met zijn allen duimen we voor Baguette. F1-Club zal de test van dichtbij volgen en u op de hoogte houden.
Nathan Vaesken

 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact