RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Lexicon
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

• Installatieronde
De eerste ronde die wordt verreden na aankomst op een circuit. Tijdens die eerste ronde controleren de rijders de systemen van de wagen, het gaspedaal, de remmen en de algemene bestuurbaarheid waarna ze onmiddellijk de pits weer inrijden zonder de finishlijn te passeren.

• Intermediate
Dit is de naam van een band die gebruikt wordt bij wisselende weersomstandigheden of bij lichte regen. De intermediate heeft meer groeven dan een droogweerband, maar minder dan een regenband.

• International Court of Appeal
Het hof van cassatie van de FIA is samengesteld uit professionele rechters en zijn 15 leden zijn aangesteld voor drie jaar. Om een zo rechtvaardig mogelijke beslissing te bekomen, zijn er op zijn minst drie rechters aanwezig, waarvan de identiteit ervan niet mag overeenstemmen met de identiteit van één van de betrokken partijen.

• Internationale sportcode
De FIA-code die de regels bevat die van toepassing zijn voor alle internationale racekampioenschappen onder toezicht van de FIA.

 Zoeken: In:
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Raikkonen snelste na eerste testdag, Kubica negende  
Kimi Raikkonen heeft de snelste ronde neergezet tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi. Toch was het Robert...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact